Kids

Leerlingenraad 2017-2018

Op Prinsjesdag zijn de volgende leerlingen “geïnstalleerd” in de leerlingenraad: Gr 4 Isa, gr 5 Roan, gr 6 Daan,  gr 7 Maud en gr 8 Bastiaan.

Op 20 sept is het eerste overleg gepland.

De leerlingen stellen zich voor:

Hoi, ik ben Roan en zit in groep 5. Ik vind het leuk om dingen te regelen, zoals de Boekenmarkt in de Kinderboekenweek en bijvoorbeeld de Jarige juffen en meesterdag.

Hoi, ik ben Isa en zit in groep 4. Ik wilde graag in de leerlingenraad omdat ik dat nog nooit gedaan heb.

Hoi, ik ben Daan Verkerk uit groep 6. Ik vind het leuk om in de leerlingenraad te zitten omdat ik wil meebeslissen met wat er gebeurt op school. Ik ben enthousiast over wat we in de leerlingenraad gaan doen. Groetjes Daan.

Hallo, ik ben Bastiaan uit groep 8. Ik zit dit jaar in de leerlingenraad. Ik heb vele ideeën zoals een schoolkrant, plannen voor de 3d printer en nog veel meer. Groetjes, Bastiaan.

Hoi, ik ben Maud uit groep 7. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik hele goede ideeën heb en ze graag wil delen met iedereen. Bijvoorbeeld een nieuw klimrek.

Leerlingenraad 2016-2017:

img_2553

Maud Reijmers-gr 8, Florian vd Zwet-gr 4, Gijs Tapper-gr 6, Alex Zaaijer-gr 5 en Luna van Dee-gr 7.

Tafeldiploma

Tafels oefenen en je Tafeldiploma halen doe je op Tafeldiploma.nl.

Tafeldiploma.nl de plek waar je alle tafels kunt oefenen. Je kunt hier je eigen
tafeldiploma halen en uitprinten!

Museumkids

Museumkids.nl is een online platform van de Museumvereniging waar kinderen op speelse wijze in aanraking komen met de musea in Nederland. Het primaire doel is het stimuleren van de interesse en bezoek van kinderen aan musea, zowel online als offline.

Alle musea in Nederland hebben op Museumkids een profielpagina (voorbeeld) met ruimte voor actuele tentoonstellingen. U kunt tentoonstellingen, workshops en andere kinderactiviteiten aanmelden via info@museumkids.nl.

Bezoekers van Museumkids kunnen via de inspecties van de Museuminspecteurs ook zien wat kinderen van uw museum vonden. Als museum heeft u te allen tijden inzage in de inspecties via uw persoonlijke dashboard. Vraag voor uw museum een gratis login aan via info@museumkids.nl.

In uw museum kunt u aandacht vragen voor het inspecteren van uw museum. Download daarvoor hier de poster op A4 of A3 formaat (versie 2016) en print deze uit.

Elk museum kan worden geïnspecteerd. Elk museum kan op de website worden geplaatst met uitzondering van die musea die door de Museumvereniging niet geschikt worden geacht.

Deelname aan acties, bevoorrading van materialen en het ontvangen van het predicaat ‘Kidsproof museum’ is voorbehouden aan leden van de Museumvereniging.

Kinderen kunnen op Museumkids.nl:

1. Games spelen waarin stukken uit de collecties van Nederlandse musea zijn verwerkt
  2. Musea inspecteren en zo meebepalen wat het meest Kidsproof van Nederland is
  3. Informatie vinden en delen met andere kinderen via de inspectierapporten