Welkom bij groep 1-2

Groep 1/2 is een kleine groep met twee juffen. Juf Marijke is er op maandag en dinsdag en juf Karin op de andere drie dagen.

Na binnenkomst nemen wij bij de deur van de klas afscheid van de papa’s en mama’s. We beginnen de dag met spelen met ontwikkelingsmateriaal aan de tafel. De juf heeft dan tijd voor de kleine kring. In de kleine kring krijgen de kinderen verrijking, préteaching of andere extra aandacht. Bij binnenkomst kijken we bij het planbord wat we die dag gaan doen. Elke week zijn er 5  opdrachten. Alle opdrachten moeten aan het eind van week gedaan zijn. De kinderen kiezen zelf welke opdracht ze die dag willen doen. De leerkracht noteert welke opdracht ze gedaan hebben.
Om 9 uur starten wij de grote kring met vertellen, zingen en een taal- of rekenactiviteit. Na de kring gaan de kinderen zelfstandig aan het werk.
Rond half 11 is het tijd voor ons tussendoortje, wat we in de kring opeten. Hierna hebben we vaak nog wel tijd voor een verhaaltje, liedje of een andere activiteit en daarna gaan wij naar buiten.

Weetjes:

• Elke maandag kiezen we het zonnetje van de week.
  • Elke woensdag hebben wij gym.
  • Wij werken met thema’s van 3 of 4 weken.
  • Elke twee weken leren wij een nieuwe letter en een cijfer.
  • Wij hebben veel nieuwe materialen, zoals tablets en een Bee-Bot.
  • Wij spelen en werken met ontwikkelingsmateriaal en verrijkingsmateriaal op ons eigen niveau.
  • Wij leren erg veel, maar wel alles spelenderwijs!

Kom gerust een keertje binnenkijken bij ons, om te zien hoe gezellig wij het samen hebben!