Groep 1/2/3

Welkom bij groep 1/2/3

Deze gezellige groep bestaat uit 19 leerlingen. Juf Petra is er op dinsdag en op de andere vier dagen is juf Natasja er.

Na binnenkomst, nemen wij bij de deur van de klas afscheid van de papa’s en mama’s en zoeken de kinderen hun plekje op in de kring. Wij beginnen elke dag in de kring. We zingen liedjes en oefenen de dagen van de week. Vervolgens werken we uit de kasten en op de computer.
Na het werken gaan we weer in de kring. Deze kring staat in het teken van taal/ letters. We leren nieuwe letters en oefenen met hakken, plakken, rijmen etc. Aan het eind van deze kring gaat groep 3 met juf Natasja de lees- en schrijfles doen, terwijl groep 1 en 2 gaat buitenspelen met de onderwijsassistent.
Na het fruit eten is het tijd voor de werkles. We kijken bij het planbord wat we die dag gaan doen. Elke week zijn er 5 opdrachten. Alle opdrachten moeten aan het eind van week gedaan zijn. De kinderen kiezen zelf welke opdracht ze die dag willen doen en hangen hun kaartje op als ze het af hebben.
De dag wordt afgesloten in de kring met een leuk voorleesboek.

De middagen starten ook weer in de kring. Deze kring staat in het teken van rekenen. Na de kring werkt groep 3 aan het rekenwerkboekje en begint groep 1 en 2 alvast met spelen. Zodra groep 3 klaar is het het werkboek en de opdrachten op de computer mogen zij ook in de hoeken gaan spelen.
Natuurlijk is er ook ’s middags tijd om buiten te spelen.

Groep 1 en 2 werken met de methode Kleuterplein. In groep 3 gaan we beginnen met lezen (Veilig Leren Lezen), schrijven (Pennenstreken) en rekenen (Pluspunt). Om ervoor te zorgen dat het leuk en gezellig is en blijft in onze klas werken wij met de methode Kanjertraining.

Wist u dat:

 • Wist u dat wij een hele leuke en gezellige klas zijn?
 • Wist u dat als wij spelen en werken we elkaar regelmatig een complimentje geven, zodat wij een gezellige complimentenklas zijn?
 • Elke donderdag hebben wij gym. Gymkleding en schoenen zijn hierbij verplicht.
 • Wij werken met thema’s van 3 of 4 weken.
 • Wij hebben veel nieuwe materialen, zoals tablets en een Bee-Bot.
 • Wij spelen en werken met ontwikkelingsmateriaal en verrijkingsmateriaal op ons eigen niveau.
 • Wist u dat thuis woordjes en boekjes (voor)lezen heel erg leuk en belangrijk is?
 • Wist u dat wij ook veel leren d.m.v. van Huisje boompje beestje, Klokhuis en Nieuws uit de natuur?
 • Wist u dat de deur na schooltijd altijd voor u openstaat?
 • Wist u dat wij de verjaardagen om 08.30 uur vieren en de ouders daarbij mogen zijn?
 • Wist u dat wij nog veel meer wist je datjes hebben en vragen dus altijd vrij staat!!!

Kom gerust een keertje binnenkijken bij ons, om te zien hoe gezellig wij het samen hebben!

Groetjes,
Groep 1/2/3, juf Petra en juf Natasja