Groep 6/7/8

Welkom bij groep 6/7/8.

Onze gezellige groep bestaat uit 25 kinderen en twee leerkrachten. In groep 6 zitten 10 leerlingen, in groep 7 zitten 11 leerlingen en er zitten 4 leerlingen in groep 8. Op maandag werkt juf Karin in deze groep en op dinsdag t/m donderdag geeft meester Peter in deze groep les.

’s Middags hebben de kinderen o.a. les in wereldoriëntatie met de methode Leskracht, gym, de creatieve vakken en wordt er ook aan de weektaken gewerkt.

We vinden het belangrijk dat iedereen het in onze klas naar zijn zin heeft. Daarom hebben we klassenregels opgesteld en er allemaal onze naam onder gezet.

Ook vinden wij het belangrijk om te leren samenwerken. Daarom zal daar vooral ‘s middags veel aandacht voor zijn. Ook het opzetten van eigen onderzoekjes in onze Willie Wortels Uitvinderij, werken met de 3-D printer en werken met de robotbouwdoos (prijs in de Techniekwedstrijd!) zullen dit schooljaar allemaal aan bod komen.

In de klas werken we dit jaar met Chromebooks, een soort mini-laptops. We doen daarop bijvoorbeeld ons rekenwerk, de weektaak en oefenen we diverse vakken. Gewoon schrijven doen we ook gelukkig nog genoeg!

Het komende jaar gaan we weer een hoop leuke en belangrijke dingen doen:

• We gaan op schoolkamp in september.
  • Groep 8 heeft in april de eindtoets.
  • We gaan weer meedoen met de Techniekwedstrijd Rivierenland.
  • We gaan in maart Wandelen voor Water (waarmee we geld ophalen voor schoon water en meer hygiëne in een Afrikaans gebied).
  • En er zal vast nog meer volgen …

We hebben zin om er met z’n allen weer een goed schooljaar van te maken!

Groetjes,
Groep 6/7/8 en meester Peter