Groep 7/8

Welkom bij groep 7/8.

Onze gezellige groep bestaat uit 19 kinderen en twee leerkrachten. In groep 7 zitten 7 leerlingen en er zitten 12 leerlingen in groep 8. Op maandag en dinsdag werkt juf Karin en op woensdag t/m vrijdag werkt juf Melissa.

’s Middags hebben de kinderen o.a. les in wereldoriëntatie met de methode Leskracht, gym, de creatieve vakken en wordt er ook aan de weektaken gewerkt.

We vinden het belangrijk dat iedereen het in onze klas naar zijn zin heeft. Daarom hebben we klassenregels opgesteld en er allemaal onze naam onder gezet.

Ook vinden wij het belangrijk om te leren samenwerken. Daarom zal daar vooral ‘s middags veel aandacht voor zijn. Ook het opzetten van eigen onderzoekjes in onze Willie Wortels Uitvinderij, werken met de 3-D printer en werken met de robotbouwdoos (prijs in de Techniekwedstrijd!) zullen dit schooljaar allemaal aan bod komen.

In de klas werken we met Chromebooks, een soort mini-laptops. We doen daarop bijvoorbeeld ons rekenwerk, de weektaak en oefenen we diverse vakken. Gewoon schrijven doen we ook gelukkig nog genoeg!

Het komende jaar gaan we weer een hoop leuke en belangrijke dingen doen:

  • We gaan op schoolkamp in september.
  • Groep 8 heeft in april de eindtoets.
  • En er zal vast nog meer volgen …

We hebben zin om er met z’n allen weer een goed schooljaar van te maken!

Groetjes,
Groep 7/8, juf Karin en juf Melissa