Welkom bij groep 7/8.

Onze gezellige groep bestaat uit 9 kinderen: 4 in groep 7 en 5 in groep 8.

Op maandag t/m donderdag werkt meester Peter in de groep, op vrijdag heeft de groep les van juf Hanna. ‘s Middags zitn groep 5/6 ook bij ons in de klas.

’s Middags hebben de kinderen o.a. les in aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek, gym, de creatieve vakken en wordt er ook aan de weektaken gewerkt.

We vinden het belangrijk dat iedereen het in onze klas naar zijn zin heeft. Daarom hebben we klassenregels opgesteld en er allemaal onze naam onder gezet.

Ook vinden wij het belangrijk om te leren samenwerken. Daarom zal daar vooral ‘s middags veel aandacht voor zijn. Ook het opzetten van eigen onderzoekjes in onze Willie Wortels Uitvinderij, werken met de 3-d printer en werken met de robotbouwdoos (prijs in de Techniekwedstrijd!) zullen dit schooljaar allemaal aan bod komen.

In de klas werken we dit jaar met Chromebooks, een soort mini-laptops. We doen daarop bijvoorbeeld ons rekenwerk, begrijpend lezen en oefenen we diverse vakken. Gewoon schrijven doen we ook gelukkig nog genoeg!

Het komende jaar gaan we weer een hoop leuke en belangrijke dingen doen:

• We gaan op schoolkamp in september.
  • Groep 8 heeft in april de eindtoets.
  • We gaan weer meedoen met de Techniekwedstrijd Rivierenland.
  • We gaan in maart Wandelen voor Water (waarmee we geld ophalen voor schoon water en meer hygiëne in een Afrikaans gebied).
  • We gaan weer een spetterende musical opvoeren.
  • En er zal vast nog meer volgen …

We hebben zin om er met z’n allen weer een goed schooljaar van te maken!