Voedingsbeleid

Fruit eten op de Meent
Op alle dagen eten de leerlingen op school fruit als tussendoortje. Als ouder kan je dit zelf verzorgen of je sluit via school een fruit abonnement af.  Het fruit wordt dan door de plaatselijke leverancier van Alfen geleverd.

Zoals u weet zit uw kind op een “Gezonde school”. Dit betekent extra aandacht voor (gezonde) voeding en beweging. We zijn als school, met als aftrap de nationale kraanwaterdag in 2020, ook een watercampagne gestart om water drinken te stimuleren.

Waarom water drinken belangrijk is voor kinderen 

Water is de meest gezonde dorstlesser. In andere drankjes die kinderen drinken zit vaak veel suiker. Veel suiker kan leiden tot overgewicht en een slecht gebit. Zoete drankjes kunnen ook kleur- en smaakstoffen bevatten die ongezond zijn. Bovendien is water lekker én goedkoop.

Water drinken in de klas

We snappen dat kinderen zullen moeten wennen aan het drinken van water. Daarom zijn we afgelopen jaar gestart met 2 waterdagen, welke plaatsvinden op woensdag en vrijdag.  De leerlingen van onze school hebben van school een mooie waterfles gekregen die op deze twee dagen gebruikt wordt.

pdf Voedingsbeleid 2020